FAKÜLTEMİZ HAKKINDA

Fakültemizde dersler yıllık ve dönemlik olup, toplam beş eğitim - öğretim yılı içinde tamamlanır. Öğrencilerimize ilk iki yıl ağırlıklı olarak temel tıp dersleri, birinci yıldan itibaren üç yıl boyunca preklinik ve fantom laboratuvar eğitimleri verilir. Üçüncü sınıfın ikinci yarıyılında klinik gözlem stajları, dördüncü yıldan itibaren de klinik stajlar başlar. Klinik stajlar sekiz ayrı anabilim dalında dönüşümlü olarak gerçekleştirilir. Fakültemizde mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimleri de verilmektedir.

Fakültemizde toplam iki adet derslik, bir adet öğrenci preklinik laboratuvarı, bir adet fantom laboratuvarı, bir adet araştırma laboratuvarı, bir adet çok amaçlı diş protez laboratuvarı, 14 poliklinik, bir adet ameliyathane yer almaktadır.

Bütün öğrencilerimizin öğle yemeği ihtiyaçları kampüsümüzdeki sosyal tesislerde karşılanmaktadır. Üniversitemizin bünyesinde çalışmalarını sürdüren öğrenci toplulukları tarafından ders yılı boyunca konser, sergi, gezi ve konferans gibi çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz ayrıca kampüsümüzde bulunan kafeteryalar, olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve fitness salonu gibi tesislerden yararlanabilmektedir. Eğitim - öğretimin dışında toplumumuza ağız ve diş sağlığı konusunda her yıl binlerce poliklinik hizmeti verilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2019, Salı